Met de hand te tillen werkvlotten

Stabiel, sterk, onzinkbaar en met de hand te tillen. Eigenschappen die in het voordeel spreken van ProVlot, een professioneel werkponton waarmee het gelijknamige bedrijf sinds enige tijd goede sier maakt in de infrasector. ProVlot staat haaks op een traditioneel werkvlot, veelal gemaakt uit hout of staal, en daarmee zwaar en onderhoudsgevoelig.

Werkzaamheden aan brug
Ramen wassen vanaf het water

Onderhoud werkzaamheden aan een brug of een kade, het uitvoeren van waterbodemonderzoek of zaag- en snoeiwerk, het zijn slechts enkele voorbeelden waarvoor het ProVlot werkponton wordt ingezet. “ProVlot is ontwikkeld voor de professionele gebruiker die klussen uitvoert vanaf of rondom het water en de werklocatie snel en eenvoudig moet kunnen bereiken. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt door hoveniers, grondwerkers en bouwbedrijven,” zegt Natasja van der Vlist, eigenaar van ProVlot. 

 

 

“Er is geen hydraulische kraan nodig om onze werkvlotten te water te laten. Nee, met ProVlot kan dat gemakkelijk handmatig door twee personen. Het werkvlot neem je zo mee op een aanhanger of in de bus. En eenmaal te water staat de professional een royaal en stabiel werk oppervlakte ter beschikking van 3,30 meter in de lengte bij 1,20 meter in de breedte met een draagvermogen tot een gewicht van 600 kilogram. Daarnaast beschikken alle werkvlotten van ProVlot standaard over twee inwendige spudpaalgaten

 

Vlotten zijn met de hand te tillen

Koppelbare werkvlotten

Niet genoeg aan één ponton? ProVlot is eenvoudig te koppelen om zo eenvoudig en snel een groter werkoppervlak te creëren. Hiervoor hebben wij een speciaal inwendig koppelsysteem ontwikkeld, waardoor de werkvlotten niet ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Zo wordt het één stabiel oppervlak gevormd.  “We produceren de werkvlotten in de genoemde standaard afmetingen, maar ook specifieke maten zijn mogelijk. Of invulling geven aan andere specifieke eisen.”

 

“Zo hebben we voor de gemeente Horst aan de Maas bijvoorbeeld speciale koppelstukken ontwikkeld die enige tussenruimte houden tussen twee vlotten. Ze gebruiken het vlot om pompen te onderhouden wisselen in het water. De tussenruimte is dan ideaal om de pompen veilig naar boven en beneden te ‘takelen’. Ook speciale hulpstukken zijn leverbaar. Denk aan accessoires zoals een hekwerk of een motorsteun voor een buitenboordmotor.

We leveren ProVlot bovendien in elke gewenste RAL-kleur, dus ook in de huisstijlkleur van je bedrijf.”

Het werkponton bestaat uit een zeer harde EPS-kern met een speciale 2-componenten kunststofcoating als toplaag

 Het werkponton bestaat uit een zeer harde EPS-kern en voorzien van een speciale 2-componenten extra gewapende coating als toplaag. Een oersterke coating die volgens Natasja ook wordt gebruikt als bescherming voor bijvoorbeeld ME-busjes. “Zelfs het Pentagon is er mee behandeld. Het werkplatform wordt aanvullend nog voorzien van een antislip laag voor een extra stroef dek. Hierdoor zijn de werkvlotten volledig onderhoudsvrij.”

Verkoop en verhuur van onze werkvlotten

Interesse in onze vlotten? Er zijn diverse mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook aan drijvende steigers, een varend terras of projecten op maat. Onze werkvlotten zijn beschikbaar voor verhuur en koop. Neem contact met ons op of kom eens langs op onze demo locatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze website.

Wil je meer informatie? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt onze brochure direct in je mailbox.

Vul je gegevens in en bekijk direct onze brochure. Je ontvangt deze ook per mail.